Bu Blogda Ara

16 Şubat 2017 Perşembe

Beyne Faydalı Besinler

Yumurta: Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besindir.


yumurta ile ilgili görsel sonucu

Uskumru ve Sardalya: Omega 3 yağı içermesi sebebiyle birçok hastalığın önlenmesine yardım eder. Beyin, sinir sistemi, kemik ve kas yapısı, göz yapısı için de oldukça faydalıdır.

uskumru ile ilgili görsel sonucu

Çilek: Çilek, antioksidan içeren en iyi 10 besin arasında yer alır ve sağlığa faydaları açısından birçok meyve sebzeden daha önemlidir diyebiliriz.

Bitter çikolata: Bitter çikolatanın 2 gramında; lif, demir, magnezyum, bakır ve manganez gibi sağlığa çok yararlı besin maddeleri bulunuyor. Ayrıca küçük bir parça bitter çikolata yediğinizde 1.4 gram protein de almış olursunuz.


bitter çikolata ile ilgili görsel sonucu

Yoğurt: Yoğurdun faydaları arasında ilk akla gelen kemik sağlığı için önemli kalsiyum minerali bakımından zengin olması ancak yoğurdun faydası sadece bu değil. Sindirimi düzenlemekten, vitamin ve minerallere, kilo vermeye yardımcı olmaktan kan basıncının düzenlenmesine kadar pek çok faydası bulunuyor.

Üzüm: 
Üzüm bol miktarda enerji içerir, protein açısından zengindir ve bol miktarda lif içerir. Üzüm ayrıca folatlar, Niasin, Pantotenik i Piridoksin, Riboflavin , Tiamin yanında, C,E,K vitaminleri içermektedir. C ve K vitaminleri açısından çok zengindir. Üzüm ayrıca bol miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum, bakır, manganze, demir, magnezyum, çinko, Karoten-α, Karoten-ß, Kripto-ksantin, Lutein-zeaksantin  açısından zengindir.

üzüm ile ilgili görsel sonucu

Kırmızı et: Etin içeriği sağlık açısından çok faydalı vitamin ve besinlerle dolu. Et, A,C,D,E B6,B12 vitaminleri yanında fosfot potasyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller içmektedir.

Zencefil: Şifa kaynağı çok yüksek olan zencefil, yemeklerde ve Asya bölgesinde turşu olarak da kullanılır. Yüksek derecede uçucu yağlar içeren zencefil aynı şekilde yüksek vitamin ve besin kaynağıdır.

zencefil ile ilgili görsel sonucu

Lahana: Bol miktarda diyet lifi, protein, flotlar, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin C ve K vitaminleri içerir. Sodyum ve potasyum açısından da zengin olan lahana aynı zamanda Kalsiyum, demir, magnezyum, manganez,fosfor ve çinko içermektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder