Yumurta: Yumurta,
anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini
bulunduran tek besindir.
Uskumru
ve Sardalya: Omega
3 yağı içermesi sebebiyle birçok hastalığın önlenmesine
yardım eder. Beyin, sinir sistemi, kemik ve kas yapısı, göz
yapısı için de oldukça faydalıdır.
Çilek: Çilek,
antioksidan içeren en iyi 10 besin arasında yer alır ve sağlığa
faydaları açısından birçok meyve sebzeden daha önemlidir
diyebiliriz.
Bitter çikolata: Bitter çikolatanın 2 gramında; lif, demir, magnezyum, bakır ve manganez gibi sağlığa çok yararlı besin maddeleri bulunuyor. Ayrıca küçük bir parça bitter çikolata yediğinizde 1.4 gram protein de almış olursunuz.
Yoğurt: Yoğurdun
faydaları arasında ilk akla gelen kemik sağlığı için önemli
kalsiyum minerali bakımından zengin olması ancak yoğurdun faydası
sadece bu değil. Sindirimi düzenlemekten, vitamin ve minerallere,
kilo vermeye yardımcı olmaktan kan basıncının düzenlenmesine
kadar pek çok faydası bulunuyor.
Üzüm: Üzüm bol miktarda enerji içerir, protein açısından zengindir ve bol miktarda lif içerir. Üzüm ayrıca folatlar, Niasin, Pantotenik i Piridoksin, Riboflavin , Tiamin yanında, C,E,K vitaminleri içermektedir. C ve K vitaminleri açısından çok zengindir. Üzüm ayrıca bol miktarda potasyum, sodyum, kalsiyum, bakır, manganze, demir, magnezyum, çinko, Karoten-α, Karoten-ß, Kripto-ksantin, Lutein-zeaksantin açısından zengindir.
Kırmızı
et: Etin
içeriği sağlık açısından çok faydalı vitamin ve besinlerle
dolu. Et, A,C,D,E B6,B12 vitaminleri yanında fosfot potasyum,
kalsiyum ve demir gibi mineraller içmektedir.
Zencefil: Şifa
kaynağı çok yüksek olan zencefil, yemeklerde ve Asya bölgesinde
turşu olarak da kullanılır. Yüksek derecede uçucu yağlar içeren
zencefil aynı şekilde yüksek vitamin ve besin kaynağıdır.
Lahana: Bol miktarda diyet lifi, protein, flotlar, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin C ve K vitaminleri içerir. Sodyum ve potasyum açısından da zengin olan lahana aynı zamanda Kalsiyum, demir, magnezyum, manganez,fosfor ve çinko içermektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder